The Force Awakens ummæli!

swpost
Tá eg fyrstu ferð hoyrdi, at Disney høvdu keypt Star Wars og ætlaðu at gera fleiri filmar, helt eg tað vera nakað vrøvl. Eg broytti tó skjótt meining, tá eg hoyrdi at J.J. Abrams skuldi vera leikstjóri. Hann er jú sertifiseraður nørdur og Star Wars fjeppari. Tí havi eg bíða spentur í yvir eitt ár til hesin dagurin skuldi koma. So var tað endiliga í gjár, tann 16. Desembur, premieran av Star Wars: The Force Awakens. Eg og mín góði vinur, Ragnar, høvdu planlagt hendan dagin fyri góðum trimum mánaðum síðan. Ùt at eta tveir tímar áðrenn. Práta um tað vit elska við Star Wars og tað vit ikki elska (the prequels). Sìðan fóru vit í Imperial. Staðið var pakkað. 1000 fólk á sama staði at síggja ársins størstu filmhending. Vit keyptu hvør sina øl í barrini og fóru so og settu okkum í salin.

falcon

Søgan
30 ár aftaná the Galactic Empire bleiv niðurlagt, er tað nú the First Order, ið vil koma til maktina í galaksuni. Teir leita eftir Luke Skywalker, ið fyri nøkrum árum síðan er farin í eksil. Poe, ein av pilotunum hjá Leia, hevur funnið kortið, ið vísir hvar Luke heldur til. Beint áðrenn Poe verður fangaður av the First Order, goymir hann kortið í robottinum, BB-8.
Rey, ein scavenger, finnur robottin. Poe verður skjótt leyslatin av Finn, ið er ein stormtrooper. Hann vil ikki vera partur av the First Order og sær Poe sum sín útveg. Finn endar við at finna fram til Rey og BB-8. Saman mugu tey flýggja undan Kylo Ren og the First Order, og fáa kortið, ið vísir hvar Luke er, í røttu hendurnar.

star-wars-force-awakens-picture-4-640x410

Samandráttur
Tá Star Wars yvirskriftin kom á skermin, fekk eg alvorligt gásarhold. Og tað bleiv ikki einastu ferðina gjøgnum filmin. Alt tað góða úr gomlu Star Wars filmunum er við. The Millenium Falcon, Han Solo, Chewie, Leia, C-3PO, R2-D2, ja sjálvt Admiral Ackbar. Tað var fantastiskt at síggja øll hesi kendu andlitini aftur.
Stemningurin er lættur og nokk av skemti er við. At síggja Han og Chewie aftur í the Millenium Falcon var eitt ordiligt skot í nostalgi beinið fyri meg. Eisini vóru nógvar álvarsligar og rørandi løtur. Tað var so sanniliga ein russjibani av kenslum. At síggja Star Wars reisa seg aftur úr øskuni og veruliga vera tað Star Wars, vit eru uppvaksin við, sum er stuttlig og spennandi, gleddi meg. Tí var eg at enda sera spentur uppá framtíðina hjá Star Wars. Nýggju høvuðspersónarnir, Rey og Finn, passa væl inn. Tann óndi Kylo Ren er eisini tann rætti at traðka í fótasporið hjá Darth Vader. Tað er mystikkur yvir teimum øllum og har er nógv søga at fortelja. At J.J. Abrams valdi at brúka fleiri praktiskar effektir í staðin fyri útilukkandi CGI, var ein fantastisk avgerð. Aftaná at the Prequels ikki livdu upp til gomlu Star Wars filmarnar, er vónin, um at síggja ein fantastiskan Star Wars film aftur, at enda mettað. The Force Awakens er akkurát tað vit høvdu brúk fyri. The Force is strong with this one!

Tað kemur nokk ikki sum ein skelkur. Eg gevi Star Wars: The Force Awakens 6 av 6 sofum:
6

Um tú ikki hevur sæð Star Wars fyrr, fari eg at viðmæla at byrja við 4, 5 og 6. Hygg síðan eftir 1,2 og 3. At enda kanst tú so hyggja eftir the Force Awakens. Hesin filmurin er ikki eitt líka gott upplivilsi, um tú ikki kennir til Star Wars universið frammanundan.

Um okkum

Hetta er nýggja heimasíðan, íð fer at innihalda alt ein kann gera sitandi á sofuni. Eg fari at ummæla filmar og tónleik, leggja út nýggjastu forfilmar og nýggjheitir innan films- og tónleikaheimin.

Posted in Ummæli

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: