Oscar rundan (teir eg havi sæð)

2019 hevur veirð eitt av teimum bestu filmárunum í langa tíð. Av tí sama eru heili 9 filmar nomineraðir til besta film. Eg havi sæð 6 av teimum 9. Eg mangli enn at at hyggja eftir Ford Vs. Ferrari, Marriage Story og Little Women.

parasite

Parasite

Eg elski koreanskar filmar og Parasite er ein av teimum bestu. Ki-Taek og familjan hjá honum eru øll arbeiðsleys. Tey hava ongan kjans at koma úr endaleysu neyðini í slumminum. Men tá ein vinur hjá Ki-Taek gevur honum møguleikan at arbeiða fyri eina ríka familju, ger hann alt fyri at fáa so nógv sum gjørligt burturúr teimum. Tað eru nógvir upp og niðurtúrar gjøgnum 132 minuttir. Parasite vísur hvussu hopleyst samfelagið kann vera fyri tey sum stríðast. Handlinging er so gott sum tann sama sum US, men Parasite er klárt tann betri filmurin.

6/6 sofum:

6

once upon a time

Once Upon a Time … in Hollywood

Tarantino makes no mistakes. Allir filmarnir hjá honum eru ein fragd fyri eygað. Once Upon a Time er onki undantak. Ì endanum av the Golden age í Hollywood, fylgja vit Cliff Booth og Rick Dalton stríðast við at finna eitt fótfesti í broytandi filmlandskapinum. samtíðis síggja vit Sharon Tate á veg inn í eina blómandi karrieru sum filmstjørna. Skarpur dialogur og farvuríkar persónligheitir eru sterku síðurnar hjá Tarantino, og tað er eisini tað han serverar her. Hann hevur eisini fingið við, at fólk halda, at hann hevur eitt foot fetish. So tað er eisini at vera klárur uppá nógvar føtur, serliga skitnar hippie føtur.

5/6 sofum:

sofasuyrf

jojo

Jojo Rabbit

Taika Waititi hevur frammanundan tikið Holywood á bóli við Thor: Ragnarok. Hann er komin fyri at vera. Við Jojo Rabbit blandar hann skemt og álvara í einum filmi um ein lítlan drong í Hitlerjugend. Vit síggja verðina gjøgnum eyguni hjá týska dronginum, ið heldur at jødar eru trøll, tí tað fortelja tey vaksnu honum. Taika Waititi er ein meistari av svartari komediu. Serliga heil senan, ið er ein tann stuttligasta eg havi sæð í langa tíð.

5/6 sofum

sofasuyrf

joker

Joker

Joker er tann besti superhetjufilmurin síðan Batman trilogiin hjá Christopher Nolan endaði. Hann fellur ikki í typiska formulin, vit hava sæð frá Marvel seinastu tíggju árini. Men heldur síggja vit the Joker fortelja, við egnum orðum, hví hann er tann psykopaturin hann er. Ein blanding av the King of Comedy og Taxi Driver ger at hetta følist sum ein Martin Scorsese filmur frá 70unum. Leikstjórin, Todd Philips vísur at sjálvt the Joker ikki er føddur óndur.

6/6 sofum:

6

1917

1917

Tveir soldatar mugu gera alt teir kunnu, fyri at steðga 1600 hermonnum at loypa í eina fellu hjá týska herinum. Filmurin er gjørdur sum eitt sokallað single shot. kameraði fylgir høvuðspersóninum frá byrjan til enda, uttan at skifta senu eina ferð. Tað er tað kulasta elementið við filminum. Sum í einum telduspæli ert tú allatíð aftanfyri høvuðspersónin og tað følist at hann aldrin er uttanfyri vanda.

5/6 sofum:

sofasuyrf

the irishman

The Irishman

Martin Scorsese, Robert DeNiro, Joe Pesci, Al Pacino og mafia. A match made in heaven. Frank “the Irishman” Sheeran fortelur um lívið hjá sær og vinmanninum, Jimmy Hoffa. Av tí at CGI er blivið so gott, kunnu vit síggja tríggjar abbar spæla yngri leiklutir. Ongin teirra er ókendur innan mafialeiklutir. Ein klassiskur Martin Scorsese filmur við nýggjari teknologi gevur okkum ein film sum aldrin hevði borið at gjørt til fyri 10 árum síðan.

5/6 sofum:

sofasuyrf

 

Eg vóni at Parasite fer avstað við sigrinum, men vænti at 1917 verður vinnarin í ár. Allir hesir filmarnar hava uppiborið at vera á hesum listanum. Eg hevði lagt Uncut Gems afturat, um eg hevði gjørt hendan listan. Tað fari eg at tosa um seinni….

Um okkum

Eg tosi um alt ein kann gera sitandi á sofuni. Mest um filmar, men kanska okkurt annað eisini.

Posted in Uncategorized

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: