Nú nærkast Star Wars: The Force Awakens!

Star_Wars_The_Force_Awakens
Nú nærkast jólaaftan, nei eg meini the Force Awakens. Eg eri so spentur, at eg veit ikki hvat eg skal gera við meg sjálvan. Hvørja ferð eg hoyri ella síggi okkurt um Star Wars, fái eg gásarhold av spenningi. Tað hjálpir mær heldur ikki, at eg havi Empire temaði sum ringitóna.
Tað eru trý ár síðan Disney keypti rættindini til Star Wars. Eg østi meg eitt sindur um tað í byrjanini, men skjótt vísti tað seg at vera tað rætta av George Lucas at gera, vónandi. Vit hava jú ikki sæð the Force Awakens enn, men hann kann ikki verða verri enn the prequels og eg vóni at hann verður fantastiskur.
Um vit hyggja eftir hvat George Lucas gjørdi við the prequels, er tað jú best tá George Lucas ikki er leikstjóri og einasti søguskrivari í hansara egnu uppfinning. Burtursæð frá Episode IV, ið hann leikstjórnaði og eina skrivaði søguna til.
Ì the prequels var Lucas mest fokuseraður uppá eina kærleikssøgu, politikk, CGI og óendaliga irriterandi Jar Jar Binks. Tankarnar hjá honum hava allarhelst ikki verið ringir aftanfyri alt hetta, tá Star Wars er barnið hjá George Lucas. Men fyri okkum fjepparar, var tað ikki tað vit leitaðu eftir. Vit vildi hava sama gandin sum er aftanfyri orginalu trilogiina. Tað skal tó sigast at Episode III: Revenge of the Sith var feitur og ein góð samanbinding við restina av Star Wars universinum. Uttan the prequels høvdu vit heldur ikki sæð legendariska Liam Neeson sum Qui Gon Jinn.
StarWars_ForceAwakens
Nú eru vit so í desembur 2015. Síðan bólturin fór á rull, hava vit fingið J.J. Abrams sum leikstjóra av the Force Awakens. Við sær at skriva søguna, hevur hann havt Lawrence Kasdan, ið var við at gera Episode V: the Empire Strikes Back og Episode VI: Return of the Jedi. Teir hava valt at fara aftur til røturnar av Star Wars, við at brúka praktiskar effektir í staðin fyri at leggja alla byrðuna á CGI.
reyfinn
The Force Awakens fyrigongur 30 ár aftaná Return of the Jedi. Vit vita ikki nógv um søguna enn. Men hava sæð Han Solo, Chewie, Leia, R2-D2, X-wings og the millenium falcon í trailarinum. Tað er nokk til at fáa meg at jubla. Nýggju høvuðspersónarnar eru Finn og Rey. Tað einasta vit vita um tey, er at Finn er ein stormtrooper og Rey er ein scavenger.
Mótstøðumaðurin í nýggju trilogiini er Kylo Ren, ið eftir øllum at døma ætlar at enda tað, ið Darth Vader byrjaði saman við the Emperor.
kyloTrailarin hevur onki víst okkum til Luke Skywalker enn. Hvar er hann? Eg kann hugsa meg grønan við gitingum, men vit mugu jú bara bíða og síggja hvat fer at henda í the Force Awakens. Eg haldi eisini tað er gott at ov nógv ikki verður givið vekk í trailarum.

Eg eri so spentur nú, at eg fái næstan ikki hugsað um annað enn Star Wars. Tólv dagar er tað heila, so er hann her. Sum sagt, er tað ikki nógv vit vita um framtíðina av Star Wars enn, men eg síggi ljóst uppá tað. Disney hevur í hvørtfall ikki prógvað annað, enn at teir gera alt fyri at the Force Awakens verður ein verdigur uppfylgjari til gomlu og fantastisku Star Wars filmarnar, sum vit kenna og elska. Fyri meg verður jólaaftan 16. Desembur í 2015 kl. 19.00. Bìðitíðin er ikki long nú, men vit kunnu njóta trailarin tað, ið eftir er.

Um okkum

Eg tosi um alt ein kann gera sitandi á sofuni. Mest um filmar, men kanska okkurt annað eisini.

Posted in Forfilmar, Nýggjheitir

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: