Ummæli: Klovn Forever ……..

klovn-header

Eg ætlaði mær at skriva eitt ummæli av hesum filminum, so skjótt, sum eg hevði sæð hann. Who am I kidding? Kanska um tað var nakað over the top at skriva um, hevði eg lopið til tastaturið, men líkamikið.
Klovn serian byrjaði fyri tíggju árum síðan. Fyrri filmurin kom út fyri fimm árum síðan. Tað eru nøkur ár við nógvum óbehagiligum og stuttligum løtum. Klovn gjørdi Frank og Casper verðinskendar. Hvar eru vit so nú? Fimm ár uttan Klovn. Tað eru eisini fimm long ár at gera eina nýggja stuttliga søgu, sum kann gera okkum reyð í andlitinum av teirra atburði.

Innihald
Frank og Casper eru spakuliga vaksnir frá hvørjum øðrum. Tað eru fimm ár liðin síðan vit sóu teir seinast. Frank er blivin familjumaður, meðan Casper er blivin skyldur. Casper er byrjaður at føla seg uttanfyri, tí Frank aldrin hevur tíð til hann. Tí tekur Casper eina skjóta avgerð, at flyta til USA, har hann vil byrja sítt lív á nýggjum. Hetta ger Frank keddan, men hann fær onki gjørt við tað. Tá Frank ein dag lesur biografiina, ið teir báðir skuldu geva út saman, ger hann av at fara til USA eftir Casper, tí hann saknar sín besta vin. Tað er her, ið alt byrjar at ganga heilt galið.

Samandráttur
Klovn Forever minnir nógv um the Hangover 2. Tann fyrsti var stuttligur, men so bleiv tað eisini ov nógv, at royna at toppa fyrsta filmin. Tað er akkurát sama følilsi eg siti við aftaná Klovn Forever. Filmurin følist sum hann er í skundi, og góða gamla kemiin, ið var millum Frank og Casper, er næstan vekk. Tað vóru løtur, ið vóru stuttligar, men tær vóru alt ov fáar. Frank uppførir seg tápuligt og ger seg fyri skommum, meðan Casper roynir at sleppa av við hann og roynir at spæla kul fyri sínum nýggju vinum í amerika. Samanumtikið eru tað Frank og Casper, sum renna naknir runt. Tað kann ikki vera stuttligt allatíð. Batman Forever er stuttligari, og tað skal eitast at vera ein action filmur. Tann filmurin hevði hóast alt Val Kilmer Batman við brysvortum á draktini.

Klovn Forever fær 2/6 sofum. Eftirsum okkurt var stuttligt:
2av6

Um tú hevur hug at síggja nakað líknandi, fari eg at viðmæla Curb Your Enthusiasm. Tað er Larry David, ið gjørdi Seinfeld saman við Jerry Seinfeld. Annars ber altíð til at hyggja eftir Klovn seriuni og fyrra filminum aftur.

Um okkum

Eg tosi um alt ein kann gera sitandi á sofuni. Mest um filmar, men kanska okkurt annað eisini.

Tagged with: , , , , , , , , , , ,
Posted in Ummæli

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: