Ummæli! The Martian: Robinson Crusoe á Mars.

the-martian-banner
Nú var heystferia fyri stuttum. Hetta opnaði fyri møguleikanum at hyggja eftir nøkrum góðum filmum. So eg fór í Imperial at hyggja eftir the Martian. Um tú býr í Keypmannahavn og skalt í biograf, vil eg viðmæla tær at fara í Imperial. Tað er ein fantastiskur biografur, men back to business.
Eg fór at hyggja eftir nýggja filminum hjá Ridley Scott. Er tað nakar ið kemur til huga, tá tosað verður um filmar sum fyriganga í rúmdini, má Ridley Scott vera fyrsta navnið (ella næsta, um tað var Stanley Kubrick tú hugsaði um). Ikki bara hevur hann gjørt Alien og Prometheus, men Blade Runner, Thelma & Louise, American Gangster, Black Hawk Down, Body of Lies og Hannibal. Maðurin er eitt geni, um tú spyr meg í hvørtfall. Tað sigur seg sjálvt, at hann kann fortelja dramatiskar søgur og gera episkar rúmdarfilmar, um aliens. Hesaferð hevur hann so droppað aliens (Tað fáa vit meir av í Prometheus 2) og fortelur í staðin eina dramatiska rúmdarsøgu um ein man strandaðan á Mars. Hygg líka eftir trailarinum.

Innihald
Mark Watney(Matt Damon) er við á einari mannaðari missión á Mars, men verður eftirlatin, tí hann verður hildin at vera deyður, tá tey í einum stormi mugu venda aftur móti jørðini. Nú má Mark yvirliva við teimum ratiónunum, ið eru eftir, royna at grøða sær meiri mat og finna ein máta at fáa samband jørðina, so Nasa kann hjálpa honum av Mars aftur. Klaustrofobiskt? Ja. Spennandi? Hell yeah!

Samandráttur
The Martian var eitt genialt upplivilsi. Tað serliga var nemliga mátin Ridley Scott dugir at fortelja søgur uppá. Tað er nógv sum hendir, bæði stuttligt og álvarsligt. Eg sat ofta við einum ræðuligum følilsi av, hetta kann bara ganga galið, og tað gjørdi tað eisini, maðurin er jú strandaður á Mars. Harafturímóti vóru fleiri lættar og stuttligar løtur, har Mark roynir at finna eina loysn at fáa samband við jørðina og at yvirliva við teimum fáu amboðunum hann hevur. Tað er ikki lætt at fara inn í detaljur, tá eg ikki vil “spoila” nakað av søguni.

Eitt annað eg vil nevna, er tónleikurin. Tað serliga við tónleiki í hesum filminum? tað er diskotónleikur. Onki 2001: A Space Odyssey symfoni tónleikur, men disko. Hetta er tí, at av einum av teimum fáu tingunum Mark hevur eftir á Mars, er ein telda við diskotónleiki.

Far avstað og hygg eftir the Martian. Hann er spennandi og stuttligur. Hetta er ein ektaður “on the edge of your seat” filmur. The Martian er Robinson Crusoe á Mars (Fakta: Tað er eisini ein filmur frá 1964. Hygg bara her)

Eg gevi the Martian 5/6 sofum:
sofasuyrf

Er tað filmar um rúmdina tú hevur hug at hyggja eftir, viðmæli eg Interstellar, Moon, Gravity, Elysium(eisini við Matt Damon), the Fifth Element, Wall-E og listin gongur víðari og víðari. Alien Filmarnar, har Ridley Scott eisini hevur gjørt tann fyrsta, kunnu eisini viðmælast.

Um okkum

Hetta er nýggja heimasíðan, íð fer at innihalda alt ein kann gera sitandi á sofuni. Eg fari at ummæla filmar og tónleik, leggja út nýggjastu forfilmar og nýggjheitir innan films- og tónleikaheimin.

Tagged with: , , , , , , , , , ,
Posted in Ummæli

Svara

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Broyt )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Broyt )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Broyt )

Connecting to %s

%d bloggers like this: